Magyarország Kormánya - Európai Struktúrális és Beruházási Alapok - Széchenyi 2020
Rugalmas foglalkoztatási jó gyakorlatok
Honlapunk olyan cégeket - és azok jó gyakorlatait hivatott bemutatni, amelyek élen járnak a rugalmas foglalkoztatást segítő jó gyakorlatok bevezetésében vagy éppen tevékeny gyakorlásában. Emellett olyan magánszemélyek interjúi találhatók meg rajta, akik saját tapasztalatukat osztják meg a rugalmas munkavégzés alkalmazásáról.

Az MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft. közel egy évtizede foglalkozik a rugalmas foglalkoztatás munkáltatói gyakorlatának bevezetésével. 2020-ban a rugalmas munka olyan értékké vált, amit egyre több munkahely kíván a magáénak tudni és egyre több munkavállaló keresi és becsüli. A koronavírus okozta járványhelyzetben tapasztalhattuk, hogy a munkáltatók nagyon rövid idő alatt nagyon komoly változásokat tudtak véghezvinni, melyben a rugalmas foglalkoztatás kiemelt szerepet kapott.

Egy új rendszer bevezetése, legyen az csökkentett munkaidő a kollégáknak, távoli munkavégzési hely kialakítása vagy egy addig ismeretlen, de hasznosnak vélt fejlesztési program bevezetése, bizonytalanságot okozhat, hiszen fel kell adni az addig jól működő rendszert és az is lehet – hisz ilyen a változás természete – hogy először nehezebbnek érződik minden, mint előtte.

A közel 70 munkáltatói jógyakorlat videó és több mint 80 munkavállalói írott interjú abban segítheti a honlapra látogatót, hogy számos példát láthasson egy-egy ilyen új rendszer bevezetésére. A megkérdezett cégvezetők és munkavállalók a bevezetés első lépéseiről, félelmekről, nehézségekről, valamint az előnyről és megtérülő haszonról mesélnek nekünk.

Miről szólnak az oldalon megtalálható jógyakorlatok?
  • rugalmas munkaidő (pl. részmunkaidő egy GYESről visszatérő anyukának vagy munkaidőkeretben történő foglalkoztatás vendéglátásban dolgozóknak);
  • kommunikációs és stresszmenedzsment tréningprogram egy borászattal és turizmussal foglalkozó családi vállalkozás tagjainak;
  • távmunka egy informatikai csapat összes tagjának;
  • dolgozói szoba létrehozása egy szállodában, ha nem érik el a kollégák az esti buszt;
  • álló munkavégzési lehetőség, az egész napos ülőmunka helyett;
  • bizalmi szoba, ahol a vezető vagy egy harmadik személy magánjellegű problémában is szívesen nyújt segítséget;
  • … és ide várjuk a további alkalmazott gyakorlatot, saját tapasztalatot!
A honlap folyamatosan bővül, így kérjük, ossza meg velünk Ön is jó gyakorlatait és kérjen segítséget szakértő kollégáinktól a rugalmas foglalkoztatás bevezetéséhez!

A honlap létrehozását az Európai Unió és a Magyar Állam támogatta az alábbi konstrukciók keretében:

GINOP-5.3.1-14-2014-00010, EFOP-1.2.9-17-2017-00001, EFOP-1.2.9-17-2017-00016, EFOP-1.2.9-17-2017-00020, EFOP-1.2.9-17-2017-00044, EFOP-1.2.9-17-2017-00046, EFOP-1.2.9-17-2017-000102
EFOP-1.2.9: Család- és KarrierPontok (CSKP)

A pályázat fő célja a foglalkoztathatóság javítása, egyrészt a munkáltatói kultúra fejlesztésével, másrészt a családok támogatásával, kiemelten a nők családi szerepének segítésével. Az országosan megalakult 72 Család- és KarrierPONT-ból az MGFÜ 7 központot támogat szakmai munkájával, a területen szerzett tudásával.


Miért van szükség hazánkban Család- és KarrierPONT-okra?

A hazai foglalkoztatásban – a családpolitikában tett sok-sok lépés mellett – még mindig lehetőséget jelent a kisgyermeket nevelők, vagy egyéb hozzátartozót ápolók foglalkoztatása.

A kisgyermekkel otthon töltött időszak után, különösen a nőknek, nehézkes a visszatérés a munkaerő-piacra: a munkából kiesett idő hátrányt jelent a munkáltatóknál. A rész- vagy rugalmas munkaidős formák ugyanis meglehetősen korlátozott számban állnak rendelkezésre, az egyéni élethelyzetek, a kisgyermek bölcsibe / oviba szoktatása, a nagycsaládosoknál a gyermekek ellátása, az egyszülős családoknál a gyermek(ek) gondozása miatti túlterheltség ugyanakkor pont ezeket a munkaformákat igényelné.

A foglalkoztathatóság javítására adott válasz tehát sokféle lehet: ezeket a lehetőségeket sűrítik és valósítják meg azok a Család- és Karrier PONT-ok, amelyek ország-szerte létrejöttek 2018. elején.


MGFÜ Partnerség a Család- és KarrierPONT-okban

Az MGFÜ országosan is komoly múltra tekint vissza a rugalmas foglalkoztatás és a kisgyermekes anyák munkaerő-piaci reintegrációja tekintetében: egyfajta rugalmas foglalkoztatási tudás- és információs központnak számít. A Munka Kisgyermekkel programjának megvalósítása óta nagy tömegben kísérletezett azzal, hogy milyen aktív munkaerő-piaci eszközökkel lehet érdemben sikereket elérni a családosok foglalkoztatásában. E tudással és tapasztalattal sikerült 6 CSKP konzorciumban fő szakmai partneri szerepet betölteni.

A 2018. január elején indult hároméves projektek Heves, Vas, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Nógrád és Baranya megyében kerülnek megvalósításra, minden esetben egy helyi szervezet konzorciumi vezetésével.

Az EFOP 1.2.9 pályázatok stratégiai célja, hogy a társadalomban megerősödjön és általánossá váljon a családbarát értékrend, javuljon a kisgyermekes nők foglalkoztatottsága, az atipikus foglalkoztatási forrnák elterjedésével.

A célok elérése érdekében helyi hálózati, partneri együttműködéseket alakítottunk ki a munkáltatók, a foglalkoztatáshoz kapcsolódó szervezetek és a lehetséges munka-vállalók között, valamint minden olyan érintettel, aki lokális szinten is javítani tud a foglalkoztatás szerkezetén, szintjén. A partnerség kialakítása során, helyi szinten 20-40 munkáltatóval, 5-10 munkáltatói szervezettel, és több száz munkavállalóval vagyunk folyamatos munkakapcsolatban.

A Család- és Karrier PONT-okban (CSKP) összesen 1500 személy elérése valósul meg rendezvényeken keresztül, és mintegy 900 hátrányos helyzetű munkavállalót szólítunk meg és vonunk be a programba.

 

Partnerségek az EFOP-1.2.9 pályázat kapcsán

A következő táblázat azokat az EFOP-1.2.9 nyertes projektek kapcsán kialakult konzorciumokat mutatja, amelyekben az MGFÜ is partnerként szerepel.

Projekt azonosító száma Projekt címe Partnerek Partner státusza
EFOP-1.2.9-17-2017-00001 Esélyteremtés nőknek Nógrádban Jonathan Livingston Seagull Alapítvány konzorcium-vezető
MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft. partner
Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. partner
EFOP-1.2.9-17-2017-00016 Női Erő - Stabil alap nőknek Vas megye déli és keleti részén Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konzorcium-vezető
MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft. partner
Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság partner
Változó Világért Alapítvány partner
EFOP-1.2.9-17-2017-00020 NŐK a Központban Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konzorcium-vezető
MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft. partner
Kemence Hagyományőrző Gasztro-kulturális és Közösségfejlesztő Közhasznú Egyesület partner
EFOP-1.2.9-17-2017-00044 Nő az esély, nő a tét, nő a munka - Nő-Köz-Pont kialakítása és működtetése Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konzorcium-vezető
MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft. partner
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület partner
Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat partner
EFOP-1.2.9-17-2017-00046 Nők a munka világában Heves megyében Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konzorcium-vezető
MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft. partner
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület partner
EFOP-1.2.9-17-2017-00102 NŐNAP 365 Nő-Köz-Pont működtetése Nyugat-Baranyában, Szigetvár központtal Láthatár Közhasznú Egyesület konzorcium-vezető
MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft. partner
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara partner
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.